ДЕН НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ ЗА ЖЕЛАЕЩИТЕ ДА УЧАТ В МАГИСТЪРСКИ ПРОГРАМИ НА БОГОСЛОВСКИЯ ФАКУЛТЕТ В БУРГАС




 

100-годишнината на Богословския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ съвпада в откриването на първия Филиал в историята на Алма Матер, Филиал-Бургас. Факултетът с мисия има две акредитирани магистърски програми в новия си бургаски дом - Църковен мениджмънт(съвместна програма със Стопанския факултет) и Християнско поклонничество. Приемът по тях е отворен до 21 септември и се осъществява онлайн.

На 28 август (понеделник) Богословският факултет и Филиал Бургас обявяват Ден на отворените врати. Всички, които имат интерес към теологията ще могат да зададат своите въпроси в лични срещи с екипа на факултета - доц. д-р Ивайло Найденов, декан и ръководителите на Магистърските програми проф. д-р Павел Павлов и доц. д-р Венцислав Каравълчев. Програмата е разделена на две части:

14.00-17.30 – Индивидуални срещи за получаване на допълнителна информация по магистърските програми на Богословския факултет на Софийския университет във Филиал Бургас

18.00 – Информационна среща

Програмата на Деня на отворени врати ще се проведе в залата на Софийския университет в Културния дом на нефтохимика – НХК (партер, на гърба на сградата).

Бъдещата група по теология в Бургас към този момент включва кандидати с разнообразни професии и предходни образования – лекари, юристи, психолози, икономисти, учители. „Когато се докосне до Богословието и надгради с това познанията си, всеки специалист в своята област става по-добър експерт“ – казва деканът доц. д-р Ивайло Найденов.

Магистърските програми, които ще стартират в Бургас тази есен, са в задочна форма - за специалисти и неспециалисти. За неспециалистите се предлага двугодишен курс, като първата година е въвеждаща (подготвителен/базисен модул), след която студентите ще могат да избират от една дузина магистърски програми на Богословския факултет.

На 29 август, когато Църквата възпоменава смъртта на св. Йоан Кръстител, екипът на Богословски факултет ще има проповеди в три бургаски храма.

Коментари