На връщане от Антарктида проф. Христо Пимпирев предаде на аржентинския град Комодоро Ривадавия, провинция Чубут писма с предложения за партньорство от името на ректора на Софийския университет проф. д-р Георги Вълчев и на кмета на Бургас Димитър Николов


На връщане от Антарктида проф. Христо Пимпирев предаде на аржентинския град Комодоро Ривадавия, провинция Чубут писма с предложения за партньорство от името на ректора на Софийския университет проф. д-р Георги Вълчев и на кмета на Бургас Димитър Николов.

Ректорът на Националния университет на Патагония “Сан Хуан Боско” проф. Лидия Бланко прие предложението за партньорство със Софийския университет.
Част от групата на експедицията, заедно с посланика на България в Аржентина Стоян Михайлов, се срещнаха с представители на кметството и управата на провинция Чубут.



„Решихме да дойдем тук заради българската общност в града. Също като Комодоро Ривадавия Бургас е пристанище, а е и университетски град, както и в Бургас има филиал на Софийския университет”, отбеляза проф. Христо Пимпирев.



„Това посещение показва значението на българската общност в Комодоро Ривадавия, както и значението на бъдещото побратимяване с Бургас”, отбеляза вицегубернаторът на провинция Чубут Густаво Мена на обща пресконференция с българските представители.

Коментари